Jakten på en Jorden Runt-biljett

En överskuggande och helt nödvändig faktor när man börjar titta på en resa som ska ta oss runt jordklotet är hur det sker på bästa sätt.

Att vi ska flyga mellan huvuddestinationerna finns det inte någon tvekan om. Det finns liksom inte något alternativ för att ta sig däremellan.

En rad olika resebolag kan servera priser för biljettpaket och så finns det även några sajter där man själv kan sätta upp sin rutt på det som är allianssidor för olika flygbolag.

Vi har hittat tre olika – Star Alliance, Oneworld och Skyteam.

Det sistnämnda visar egentligen bara information men ger ingen möjlighet att själv planera och spara sin tänkta rutt.

Oneworld och Star Alliance är rent tekniskt ganska likvärdiga, men Star Alliance ger en ändå den allra tydligaste informationen och de bästa flygalternativen för de destinationer som vi just nu funderar över.

Star Alliance har fler direktflyg och de bolag som ingår där ligger mer rätt. Detta gör också att det finns fler möjligheter att lägga in ytterligare kortare flygningar hos dom.

 
Star_alliance

Oavsett vilken av dessa, eller om man kollar pris för en heltäckande flyglösning på annat ställe, så landar hela kalaset för 2 vuxna och 2 barn på mellan 95 000-110 000.

Just nu handlar det mest om att få en uppfattning om var den kostnaden landar. Någon bokning så långt fram blir inte aktuell förrän om ett år framåt i tiden.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se


2 thoughts on “Jakten på en Jorden Runt-biljett

  1. låter ju rimligt pris, eller rent av billigt för annars brukar det ju vara rätt dyrt o flyga. Kolla så ni är försäkrade o allt innan ni åker. Min kompis blev dödssjuk i australien utan sjukförsäkring och det höll på o kosta 50000 att få flyga hem till sverige igen.

  2. Vi lovar att se till att försäkra oss fullgott så att ni får återse oss enligt tänkt tidplan utan specialcharter till överpris :)