Mitt på Manhattan ska vi bo!

Att boka hotell i New York är en djungel och att veta vilken nivå man ska lägga sig på är inte enkelt.

Det går att välja "budgetalternativ" men tidigare besökares betyg och minuskommentarer avskräcker från ganska många hotell.

Eftersom det handlar om relativt få dagar på Manhattan, de sista fem på vår långa resa, så har vi nu valt ut och bokat in oss på Novotel New York Times Square på 52nd street. 

image from d.pr

Det är ett alternativ som totalt landar på några tusenlappar mer än de 2000 kr/natt som vi från början satt upp som riktlinje för New York-vistelsen, men i gengäld får vi ett boende på ett hotell som ligger mycket bra till och som får superbetyg från de allra flesta om bott där.

Vi har Central Park rakt ovanför, 7 gator upp, och så mycket annat precis utanför dörren. 

image from d.pr

Hotelrummet

image from d.pr

Utsikt från takterassen

 

Vid sidan om att denna hotellbokning nu är gjord så har vi även bokat in flygbiljetterna för hela resan, exklusive inrikesflyg i USA, och husbil för 20 dagar på Nya Zeeland. Här har Kilroy i Stockholm varit en enormt stor och prisvärd hjälp.

New York är nu färdigbokat gällande boendet. På samma vis handlar det i Las Vegas bara om att boka in oss på Luxor när dom släpper bokningarna för de dagar vi ska vara där. 

Nya Zeeland kräver ingen plan för boende. Där är det husbilen som kommer att vara vår hemvist i nästan tre veckor. Men för Malaysia, Singapore, Sydney och Cook Islands återstår att bestämma oss för hur mycket som ska vara öppet att bestämma på plats och vad som ska vara förhandsbokat.

image from d.pr

Rarotonga, Cook Islands

Det som hela tiden går fram och tillbaka är hur dagarna i USA mellan Las Vegas och New York ska planeras. Vi har haft många olika tankar och nu senast har det handlat om Florida. Vi får se om det slutar med Florida eller om vi ändrar oss en eller flera gånger till.

Andra bloggar om , ,

2 thoughts on “Mitt på Manhattan ska vi bo!

  1. Spännande. Håller själv att planera resa inför barnens vinterlov (2 juli – 17 juli). Funderar på Sydney-Auckland-Cook Islands-Tahiti-Auckland-Sydney. Det är ju bara 2,5 tim flygresa mellan Cook Islands och Tahiti. Två flugor i en smäll.
    Tahiti har varit en dröm för mig sen jag var tonåring. Måste dit.