Sex månader kvar till “Den långa resan”

Årets sommarsemester är nästan slut, men det är faktiskt inte mer än ett halvår kvar innan vår långa resa ska påbörjas. Just "den långa resan" är det begrepp som barnen använder när vi pratar om och planerar vad som ska hända.

Den här sommaren har ägnats till mycket förberedelser inför vad som komma skall. Både bokningar och inköp av olika slag, med sikte på februari, har skett löpande.

Samtliga destinationer är nu spikade. Eller rättare sagt är 6,5 av 11 veckor färdiga vad det gäller på vilken ort vi ska befinna oss. Resterade 4,5 vecka består av hur vi ska ta oss runt i Nya Zeeland och i Florida.

För Florida har vi förresten landat i att även där, precis som i Nya Zeeland, ska ta oss runt i husbil. Start och stopp sker i Tampa och sedan är det en rundtur ner till Key West och upp igen. På vägen ska Disneyworld i Orlando passeras där vi ska bo på Disney's Fort Wilderness Resort med husbilen och ägna en dag åt Magic Kingdom Park.

Rent kostnadsmässigt kan vi konstatera att boendet har varit svårare och dyrare att få till än vad vi trodde. På flera av resmålen har det helt enkelt inte varit möjligt att boka boende för familjer med barn. Både i Malaysia och på Cooköarna tar många hotell inte emot gäster under 16 år.

Men vi har fått till boende även på dessa ställena även om det kanske blev lite dyrare än hur ursprungsplanen såg ut.

Avslutningen i New York är något som vi ser framemot och en bättre inspiration inför denna del av resan än att följa Emma och hennes fem veckor på Manhattan som pågår just nu finns nog inte. Fantastiska bilder och texter i mängder varje dag. Hon borde samla alla sina inlägg efter sina fem veckor och göra en bok av det hela!

Till sist en liten överblick hur turen runt klotet kommer att se ut i stora drag:

 

One thought on “Sex månader kvar till “Den långa resan”

  1. Men vad gulliga ni är! Jag ser verkligen fram emot att följa er resa sen. Kram!