45 dagar kvar – resfebern stiger

Tankarna och planerna på vår resa har pågått så länge nu att man nästan fått för sig att det är planeringen som är grejen. Men faktum är att nu börjar det närma sig med raketfart.

Om ett par dagar är det nyårsafton och om 45 dagar är det dags för oss att lyfta ifrån Landvetter och, via Heathow i London, ta första steget ut på den långa resan.

Barnens julklappar innehöll bland annat en del reseprylar i varsin resväska och vår egen julklapp, resedatorn, fanns också under granen som tur var.

Datorn prepareras nu med lite filmer till barnen och med de nödvändiga programmen som kan krävas. Även om det mesta kan ske i molnet så är det ändå en del som måste finnas tillgängligt även när vi inte har en uppkoppling.

Alla olika dokument och resehandlingar är inscannade och ligger på Dropbox.

De bilder som kommer att tas kommer att backas up via Dropbox löpande när vi har en uppkoppling och parallellt med det även sparas över på ett USB-minne på 16 GB.

Barnen har fått varsin avlagd iPhone 3G/3GS att spela och lyssna på musik via. Våra egna iPhones ska självfallet också innehålla musik och vad som nu kan krävas. Vi har inhandlat ett extrabatteri, JustMobile Gum Plus, för att inte sitta på en flygning utan kräm kvar i en iPhone.

Vi har även provpackat det tilltänkta bagaget och konstaterat att det med lätthet går ner i våra två resväskor. Testet landade på 42 kg exklusive handbagage gånger fyra.

Trots att det inte är längre tid kvar så är känslan ändå fortfarande lite overklig över att planen ska bli verklighet och att det också kommer att fungera på ett bra sätt.

Jordskalven i Christchurch, dit vi kommer i början av mars, dagen före julafton är en påminnelse om vad oförutsedda händelser  skulle kunna innebära. I det perspektivet är någon miss i packningen eller en försenad flight småsaker.

Vi har också funderat över hur vi ska förmedla oss till de som vill kommunicera med oss och följa vad vi gör. 

Det är den här bloggen som är knutpunkten och det är här vi vill att så mycket som möjligt ska samlas. Hur mycket eller hur ofta det kommer att skrivas något återstår att se. Ibland kanske det bara blir en inbjudande bild från en vy någonstans där ute.

Kommentarer, Facebook-tummar upp i luften och delningar hoppas vi sker med den här utgångspunkten. Våra personliga Facebook-konton kommeri stort att vara vilande.

Kanske dyker det upp en eller annan löprunda från en vit sandstrand i Malaysia eller på Cook Islands, runt Jackie Onassis reservoir i Central Park eller kanske någonstans i ett böljande Nya Zeeländskt landskap via Runkeeper i den personliga feeden. Det får ni stå ut med…

Påminnelser om vad som skrivs här sker helt enkelt i era rss-läsare eller om ni valt att gilla bloggens sida på Facebook så ser ni det även i det flödet.

Comments are closed.