Hur länge är lagom?

Igår hade vi känslan av att 11 dagar på Pangkor Island var lite för länge, idag är känslan den motsatta. Vi hade gärna stannat i några dagar till.

När vi kom ner till stranden tidigt i förmiddags så stod solen redan högt på himlen, vattnet var stilla och alldeles blankt. Sandslottet blev högre än någonsin, lunchen på strandrestaurangen var himmelskt god och känslan av att "så här skulle vi alltid kunna ha det" har varit med oss större delen av dagen.

N och M fick till sin stora glädje lov att leka i den stora flytande lekplatsen i havet. De testade på ekorrhjul, gungbräda, studsmatta och klättervägg, allt i vattnet och med flytväst på. Vi upplever vattensäkerheten här som mycket stor. Alla icke-simkunniga barn badar med flytväst och på alla båtutflykter och vattennära aktiviteter erbjuds man alltid att låna flytväst, bra grejer med stora kragar tll barnen, visselpipor och reflexer till alla, precis som det skall vara. Detta innebär att N och M vid två tillfällen har fått träna på att simma med flytväst under tiden vi varit här. Det är bra att ha fått känna på det.

P2272126

Vad det gäller trafiken så har man dock inte kommit så långt i sitt säkerhetstänk. Taxibilar utan säkerhetsbälten och nackstöd är det som erbjuds turisterna på ön. Själva åker Malayerna mycket vespa. Gärna flera stycken på samma och bensindunkar, plakor eller annan last är inga problem. En del bär hjälm, de flesta inte, dessvärre inte ens barnen.

Nu är 11 goa, slöa dagar till ända. 4 paket cup och noodles står och väntar på att bli uppätna till frukost imorgon. Därefter drar vi vidare på nya äventyr. Kuala Lumpur står näst på tur.

 

 

Comments are closed.