KLCC och malaysisk choklad

Precis som det hintades om redan i det förra inlägget så åt vi enormt mycket till frukost idag. Men vem kan klandra oss när vi kommer från eget hushåll på Pangkor Island, med relativt sparsmakad och enahanda frukost, till en fullt uppdukad frukostbuffé på Swiss Garden Residences?

Efter den goda starten på dagen tog vi oss ut på en liten runda i kvarteren kring vårt hotell. Förutom ren nyfikenhet så spanade vi också efter resväskor.

Planen var att när vi behövde det under resans gång komplettera med en ny väska. Men nu har vår gamla trotjänare som inhandlades på stripen i Las Vegas 2004 börjat ge med sig rejält. Det som avgjorde saken var när handtaget inte längre går att dra ut. Det bli jobbigt att dra en väska på 24 kg utan det uppfällt.

Så nu är tanken att köpa två nya, något mindre än den som är sönder, och som är på fyra hjul. Imorgon måste vi bestämma oss.

Efter en stunds vila och lunch på rummet så var det dags för vår uppbokade gratistur till Kuala Lumpur City Center och Petronas Twin Towers, världens sjunde högsta byggnad.

P2292174 (480x640)

 

Där finns ett enormt köpcentrum uppdelat på 6 gigantiska våningsplan. På entréplanet trängs alla stora modemärken med varandra sida vid sida och där vågar man knappt inte ens titta in. I de flesta står en vakt och öppnar dörren till respektive butik. Som en parentes kan sägas att toaletterna är gratis på alla våningsplan utom entréplanet som är exklusiva och kostar 2 Ringit att beträda.

P2292160 (640x480)

Vi ägnad 3 timmar åt detta och visst blev vi sugna på att shoppa, men det får vänta en stund till. Ett par shorts till M var det som köptes.

P2292165 (480x640)

Vi gick ut därifrån på baksidan och hamnade utanför ett hotell där en vakt direkt undare om vi behövde en taxi. Han försvann och kom 5 minuter senare åkandes i en taxi som han vinkat in.

Vi hann inte mer än att sätta oss innan taxi-killen räckte över en folder och undrade om vi gillade choklad. Foldern var till en chokladfabrik/butik, en av Malaysias allra mest kända som heter Beryl's.

Han erbjöd sig att "köra förbi" den utan extra kostnad så att vi utan köptvång kunde få smaka på lite ckoklad. Vi nappade givetvis på detta och väl där så möts vi av en kvinna som formligen proppar i oss olika typer av choklad. Behöver jag säga att vi handlade lite där?

Chauffören har också erbjudit sina tjänster när vi ska till flygplatsen på fredag. Om han nu får in våra väskor utan spännband vill säga…

Kvällen har tillbringats på hotellet. Barnen har lekt, K har skrivit lite på ett framtida projekt och F har stått en stund på löpbandet i hotellets gym.

Imorgon ska de där väskorna inhandlas och en tur till marknaden i Chinatown ska definitivt klaras av.

 

 

Comments are closed.