Mr Taxidriver och Nasi Goreng på Pangkor

Bussen från Ipoh till Lumut, varifrån färjan till Pangkor Island går, skulle avgå först 12.15. Vi bad hotellet om hjälp att kolla möjligheten att ta en taxi de ca 10 milen det handlar om. Vi nappade på förslaget att för 150 Ringit, motsvarande knappa 300 kronor, åka "with my new limousin including belts for everyone".

Det där med limousin stämde inte riktigt och bälten visade sig trots dubbel- och trippelkoll vara enbart midjebälte i mittsätet bak. Efter viss tveksamhet körde vi ändå på detta och färden gick på ett mycket tryggt sätt med vår vänliga chaufför. Han fick 50 Ringit när han skulle tanka och resten när vi kom fram.

Mr taxi (478x640)

På hotellet i Ipoh såg dom oss redan innan som lite udda. För vem bokar rum hos dom 7 månader i förväg? Taxifärden gjorde oss ännu märkligare när det faktiskt hade gått att åka buss för 27 Ringit…

För övrigt håller vägarna i Malaysia, där vi tagit oss fram, minst svensk klass.

En liten väntan på snabbfärjan från Lumut till Pangkor Island, eller Pulau Pangkor som det faktiskt heter, och sedan en knapp halvtimme till ön intryckta i en sardinburk till färja.

För att ta oss till hotellet Anjungan Beach Resort som ligger på motsatt sida till där färjan lägger till fick vi ta ännu en taxi.

I New York är alla taxibilar gula. På Pangkor är alla taxibilar  rosa skåpbilar som fylls med människor beroende på var man ska. Färden gick sedan på slingriga vägar fram till hotellet.

P2171873 (640x480)

Vår lägenhet som vi ska tillbringa elva dygn ligger en trappa upp och är i två etager med ett sovrum längst upp. På första planet ligger det andra sovrummet tillsammans med badrummet. Förutom lite taskig städning så är det mesta helt enligt förväntningarna. Inte minst har vi den båtformade poolen rakt nedanför balkongen och till och med badkrukan F har redan doppat sig där.

P2171878 (640x480)

Vi tänkte inte att det var mitt på dagen vi kom så när vi skulle äta fanns det nästan inget ställe att gå till. Mat är ju en viktig del av en resa och lite bättre än så hoppades vi på. Dock fick vi serverat en riktigt god tallrik Nasi Goreng med kyckling, det godaste vi ätit hittills, och insåg sedan att ett antal andra butiker och restauranger hade börjat öppna.

Samtidigt är det också så att vårt inpyrda svenska matbeteende kanske behöver några månader på lite mer oprövad mark än makaroner och köttbullar…

Vi har även varit nere och känt på vattnet i havet, Indiska oceanen, och även detta kan F tänka sig att ta ett dopp i även om det inte skedde redan idag.

Så här ser ramarna ut för de närmaste tio dagarna och vi ska nog kunna koppla av och göra ingenting här precis så som vi har planerat. Eller vad tror ni?

Just nu är det i alla fall fredagsmys i Malaysia:

P2171900 (640x480)

3 thoughts on “Mr Taxidriver och Nasi Goreng på Pangkor

  1. Vad härligt det ser ut att få bada i poolen. Ha en fortsatt bra resa! Har ni sett någon krokodil ännu?! Kram Cornelia

  2. Härlig pool och underbart hav, men ännu inga krokodiler i sikte…
    M hälsar tillbaka!

  3. Så underbart ni verkar ha! Måste kännas som en helt annan värld! Är så impad av att ni så lätt verkar ta er fram o ditt proffsiga upplägg på bloggen! Det ä så kul att följa er på eran resa o era såååå gosiga töser! Kramar