Självklart ska ni åka till Pangkor!

Några dagar kvar på Pangkor och vi gillar den opretentiösa stämningen här. En vänlig och lågmäld, ibland blyg, lokalbefolkning som lever på vad havet och turisterna ger dom.

Det första mötet för en dryg vecka sedan var inte omedelbart, men jag tror att vi har fastnat för att det är ett fantastiskt ställe.

P2202014 (640x480)

Kostnadsnivån är mycket låg. 1,5 liter vatten kostar 4 kronor och en bra middag för hela familjen ligger på 65-75 kronor. Igår åt vi på en av stranden mer omtalade, Daddys, och fich där betala 130 kronor för en skaldjurssoppa, en stor wrap med kyckling och grönsaksröra med pommes och en fish and chips för barnen att dela på. För barnen var det dom godaste "fiskpinnarna" dom ätit. Till detta delade vi på en flaska vatten och vitlöksbröd.

Utan att veta så uppskattar jag att samma middag, gjord på färska råvaror, i Sverige med lätthet skulle gå loss på 500 kronor.

Som vi tidigare har skrivit så dyker det framåt kvällen upp diverse olika matställen ute på gatan och nu när det är helg så blir det lite extra mycket sådant.

Det är lite lågsäsong här just nu och hur andelen svenskar ser ut under högsäsong är oklart. Men de som är påtagligt nu när vi är här är hur många svenskar som vi mött bara här vid Nipah bay under den dryga vecka vi varit här.

De aktiviteter som finns kretsar givetvis i första hand kring havet med båtturer och annat. Öns djungel är en ständigt närvarande ljudkuliss och dess apor dyker upp när man minst anar det.

P2242054 (480x640)

Vårt hotell Anjungan Beach resort är nog ett av dom bättre här vid Nipah. Standarden och utemiljön är fullt i klass med boende på någon kanarieö, Mallorca eller annat chartermål som vi varit på.

Det som finns att anmärka på är man inte är bättre på att städa helheten på rummen. Det sker en städning varje dag, lakan och handukar byts ut och man möts av en nybäddad säng. Golven är rena och soporna borta. Men den sista lilla touchen med att exempelvis någon gång putsa av terassrutorna eller att kanske i alla fall snabbt torka av inne på toaletten vore önskvärt. Med tanke på hur välordnat allt annat är så är det förmodligen saker som man inte reflekterar över på samma vi som vi gör.

F fick exempelvis börja vistelsen med att torka av allt damm på takfläkten där barnen skulle sova. Han fick också briljera när rummets AC strejkade. Alla filter var så fulla av damm att det är ett under att den ens gick igång från början.

Men totalt sett så är vi supernöjda med vårt val av hotell. Både det och byn som sådan är barnvänlig.

Nu är det lördag lunch och vi börjar känna att det är dags att röra på oss härifrån.

Men när vi nu har bokat så är det tisdag morgon som gäller för avfärd till fastlandet och vidare med buss i 4 timmar till den stora staden Kuala Lumpur, eller KL som alla här säger, för lite mer liv och rörelse våra sista tre dagar i Malyaisa för den här gången.

Så om ni kan tänka er att åka över halva jordklotet, inte kräva restaurangmenyer på svenska och ett sjudande uteliv på nätterna så är Pangkor Island absolut att rekommendera.

Comments are closed.