Rampas hari

Helgen har gått och vi har funnit oss tillrätta på Pangkor.

Maten nämndes i ett tidigare inlägg och där har vi också bättre koll nu.

Frukosten har vi testat oss fram till. Det som serveras på hotellet är inte värt pengarna – istället ordnar vi det hela själva.

Lunch blir också något vi fixar själva. Nudlar funkar bra med lite olika tillbehör.

Middag har varierat en del. I lördags blev det nygrillade majskolvar på stranden och igår åt vi Black paper chicken/curry chicken, ris, pommes och chicken nuggets på en restaurang vid stranden och såg solen sakta gå ner i havet.

Majskolvar på stranden

En tur till stranden på förmiddagarna för att sola och bada har det blivit både lördag och söndag. I lördags var det ganska stora vågor men igår betydligt lugnare och mer sol.

Efter lite vila och lunch har barnen sedan levt i hotellets pool på eftermiddagarna. N har nu, förutom att kunna crawla, även gå upp och andas istället för att stanna vilket är en bra grej…

P2192004

I lördags var vi ute på varsin löptur igen. Skillnaden mellan Singapore och här, förutom att det är ännu varmare, är att det inte är någon annan som springer här på Pangkor. Varje vespa man blev omkörd av innebar att de som satt där på vände sig om och såg förundrade ut.

Vårt hotell ligger vid kanten av öns djungel och det märks inte minst av alla apor som kan dyka upp lite här och var på dagarna och som på nätterna mellan varven för ett fasligt liv. Först trodde vi att det bara var hundar som lät på nätterna, men nu inser vi att det även är rejäla apvrål som väcker oss.

Igår när vi gick hem så mötte vi även en get som kom gåendes på trottoaren…

Något annat som väckt oss de senaste två nätterna är några häftiga regn tidig morgon. Igår droppade det även lite en bit in på förmiddagen.

Det missöde som finns att rapportera är att F i lördags, när han kontrollerade sitt konto på banken, upptäckte att det avbrutna uttag av pengar som han gjorde vid hamnen i Lumut innan vi åkte över till Pangkor, ändå hade registrerats och dragits från kontot.

1121 kronor borta (i alla fall just nu), kortet är spärrat och resterande pengar överflyttade till annat kort.

För övrigt håller vi oss i princip till vår uppsatta dagsbudget så här långt. Ambitionen är att den närmaste veckan ligga lite före den så att vi har en del extra pengar när vi kommer till Kuala Lumpur i nästa vecka.

Idag måndag förmiddag har det varit lite molnigt och vi har spenderat tiden vid poolområdet/receptionen och ordnat med lite bankgrejer och bokat om till ett annat hotell på Cooköarna.

Vi insåg att värmen där, som är minst lika hög som här på Pangkor, kommer att kräva AC på hotellet. Nu är det det fixat och vi ska nu bo på The Rarotongan Beach Resort and Spa på öns sydkust.

Comments are closed.