18 dagar och 260 mil senare

Som ni redan har förstått så har vi nu lämnat ifrån oss husbilen och gått in i nästa fas av resan.

Från campingplatser till hotellrum.

Vi har haft en lugn och skön avslutning på vår resa runt i Nya Zeeland.  I Rotorua stannade från lördag eftermiddag till måndag morgon. Söndagen ägnades åt en marknad och lite bad på campingplatsen och innan vi lämnade stan så gjorde vi ett besök på Te Puia, parken med geysrar, puttrande lera och gamla maoribyggnader. Geysrarna var häftiga att se och barnen älskade det lilla huset där det bodde två kiwi-fåglar i mörkret, men i övrigt var det i vanlig nyzeeländsk anda  en ganska trist och dyr tillställning.

P3263352 (640x480)

Nästa stopp i Cambridge innebar den första restaurangmiddagen under hela vistelsen i landet. Det blev pizza och Ginger beer innan vi tog oss tillbaka till husbilen och solnedgången.

P3263385 (640x359)

Igår körde vi sedan hela vägen upp till Auckland och den sista natten på camping i utkanten av stan. Vi städade bilen, åt upp den sista maten, lekte på lekplatsen, sprang varsin runda i Aucland Botanical Garden och spelade lite schack.

Inlämningen av husbilen idag gick smidigt och redan vid tjugo över tio var vi framme vid vårt hotell inne i Auckland, Bianco off Queen, där väskorna fick stå i väntan på incheckning efter 14.00. Den tiden spenderade vi på stan genom att spendera pengar på lite helt nödvändig shopping.

P3273387 (640x481)

Sammanfattningsvis så får campinglivet med husbil i Nya Zeeland höga betyg. Vi har kuskat runt i 18 dagar och kört 260 mil och det är enkelt att ta sig fram i landet med väl utmärkta vägar och annan viktig information.

Det har fungerat bra med matlagning både i bilen och på campingplatserna där det oftast funnits väl utrustade kök och grillplatser med gasgrillar att använda utomhus. Det som varit lite bökigt i vår bil har handlat om flexibiliteten mellan dag och kväll/nattläge och att barnen fått sitta allra längst bak i bilen under färd vilket gjort det lite svårt att kommunicera med dom under de längre sträckorna.

Skillnaden mellan syd- och nordön har varit markant på flera sätt. Vägarna är, även om dom inte var dåliga på sydön, markant mycket bättre på nordön. Till stor del beror det på att det inte alls är lika bergigt där och säkert också på att det bor betydligt fler människor i norr.

Även om vi åkt runt i nästan tre veckor så känns det som om vi bara har provsmakat på något som har så enormt mycket mer att ge.

Bäst med att vara på ett hotellrum, eller lägenhetshotell som det faktiskt handlar om nu, är ytorna. Vi har ett vardagsrum med kök, två sovrum med breda sängar, en toalett med tvättmaskin och torktumlare och en stor terass. M gillar mest av allt den nya boken:

P3283413 (640x481)

Imorgon blir det en tur till Auckland Museum som ligger i Domain Park ett par km från hotellet.

 

4 thoughts on “18 dagar och 260 mil senare

  1. Frågan uppstod genast vad F tycker om M:s nya intresse???? ;)

  2. F har inga problem med det så länge M är intelligent nog att se det som den sagobok det är…

  3. Trodde “aldrig” att F skulle bli sån inbitare av campinglivet ;-) ))
    Blir kanske en husbil niu då ??