Fall in Love, Mardy Gras Parade!

Efter en stunds vila på vårt rum på den centralt belägna vandrarhemmet, med utsikt över både och Harbour Bridge och operahuset så gav vi oss ut på en promenad ner mot oxford street, där vi hade hört att någon gång under eftermiddagen/kvällen så skulle Mardy Gras, Sydneys motsvarighet till Stockholms Pridefestival äga rum.

Ju närmare vi kom desto fler blev regnbågsflaggorna, glittret och den bara huden. Utmed gatan stod redan mängder med folk och väntade och vi blev överlyckliga över att ha kommit precis i rätt tid för att få vara med om detta! Vi fick en toppenbra plats längst fram. Alla var på toppenhumör och innan för kravallstaketen utmed gatan stod funktionärer och spexade, kastade godis, lysarmband och annat skoj! Vi klarade av en regnskur efter en annan och kände hela tiden att snart brakar det loss, snart, snart sa vi till barnen.

Efter två timmar väntan så fick vi då äntligen ta del av detta fantastiska spektakel! Först ut; ett välsmort gäng gaykillar i vattenpolooutfits. Därefter 100-tals flator på motorcyklar. En del hade vingar, andra kläder i läder. Många kom glittrade i rosa utstyrslar och en del hade nästan inga kläder. Hela gatan tjöt av glädje! N och M tittade stort och tjoade med i glädjeyran.

P3032244 (640x480)

P3042256 (640x480)

 

Väl framme har vi gått både på finmarknad och fulmarknad. K har fått massage och alla i familjen har begåvats med ytterligare några t-shirtar.

Avslutningsvis delade vi på oss, F och M handlade massor av frukt, grönt på marknaden och K och N gick på asiatisk stormarknad och handlade mat. Därefter har vi avnjutit en god kycklingsgryta med grön curry och ris. Chokladmousse till efterrätt!

Köket på vandrarhemmet är stort och erbjuder goda möjligheter att förvara och laga mat. Vi bor så pass centralt så vi räknar med att laga mat minst en gång varje dag här"hemma". Gott att själva kunna välja och slippa flottig restaurangmat för ett tag. Vi räknar också med att kunna ta med oss mellanmålsmat att äta under dagarna.

Internet kostar en rejäl slant, en timma kostar cirka 30 kr och för att få tillgång till internet hela vecka så skulle det
kosta 300 kr.

Detta innebär att vi inte kommer att uppdatera bloggen lika ofta när vi är här i Sydney, men si sådär varannan dag kommern ni nog att höra ifrån oss!

2 thoughts on “Fall in Love, Mardy Gras Parade!

 1. Låter roligt med lite fart och fläkt på semestern :)
  Det som händer här hemma i korthet:
  *Inga mer hallåor i svt
  *Lakers är kvar i elitserien nästa säsong
  *Torsten slog ut Sean Banan i andra chansen
  Mer spänning än så har vi inte här hemma för tillfället.
  Kram