Halvtid på vår resa

I går torsdag tog vi färjan från Picton på sydöns norra kust till huvudstaden Wellington på nordöns södra kust.

Det var en färd på nästan 3,5 timme på en färja som var bland de tråkigaste vi har upplevt. Visserligen var det ganska vackert inledningsvis när vi befann oss i skärgården på väg utifrån Picton men själva båten var tristare än en färja mellan Helsingborg och Helsingör 1983.

Det vi inte har berättat om är båtturen i onsdags för att titta på valar utanför kusten vid Karikoura, men vi lovar att återkomma till detta när alla bilder därifrån är färdigredigerade.

Vägarna på nordön är mycket bättre och bergen betydligt färre än vad vi blivit vana vid. Det är däremot inte alls så bra väder som man brukar vara vana vid så här års. Nordön har de senaste veckorna drabbats av rekordregn som till och med har stängt skolorna på många platser.

Även om vi inte varit speciellt utsatta så har vi ändå konstaterat att delar av våra regnkläder inte höll måttet. Det har vi resolut löst genom att inhandla nya på vår nya favoritaffär Kathmandu som är en butikskedja som säljer kläder och annan utrustning för ett aktivt liv utomhus. Dom skulle definitivt satsa på en etablering i Sverige!

Vi är inne på slutspurten av vår resa med husbil på Nya Zeeland. På onsdag nästa vecka ska den lämnas i Auckland där vi sedan ska tillbringa onsdagen och torsdagen innan det är dags för vidare färd till Cooköarna.

Fram tills dess ska vi ta oss upp genom inlandet och just nu befinner vi oss på en camping utanför Taihape där vi tillbringat fredagskvällen med att kasta frisbee, leka knutbock, dunken, maxiyatsi och lite godis. K passade också på att ta en löprunda.

Förutom att det är fredag, och att vi har bytt nyzeeländsk ö, så är det dessutom halvtid på vår resa. 5,5 vecka är avklarad och lika lång tid återstår av resa i Nya Zeeland, Cooköarna och USA. Många spännande dagar återstår med andra ord!

 

 

3 thoughts on “Halvtid på vår resa

  1. Det är så himla spännande att läsa om er resa! Ni är verkligen med om så mycket roliga saker! Jag läser eran blogg flera gånger i veckan. Hälsa M och hoppas att er andra halva av resan blir precis lika bra som den första halvan!
    Hälsningar Maria W

  2. vi följer oxå bloggen och på FB ….kusinerna hälsar =-)