Heta bad och oversize-fordon

Vårt besök idagHanmer Springs thermal pool var fyllt av kontraster.

Det var riktigt kallt i luften och att då byta om till badkläder och gå omkring på stenlagda ytor utomhus en stund innan man sätter ner fötterna i vatten som är 40 grader varmt är nästan en chock och bränner till rejält först. Kommer man sedan bara ner så är det riktigt gott.

Problemet uppstår när man, som vi gjorde, börjar med den varmaste poolen. Efter det blir det bekymmer när alla andra känns kalla även fast det är 35 grader varmt. Allra värst var det i den poolen där det gick att simma som nog inte var mer än 28 grader varm…

Det var trevligt att bada en stund men som en del annat så är det extremt tillrättalagt och det handlar inte om att sätta sig i några vattensamlingar med vatten direkt från de heta källorna. Det är pooler som innehåller det varma vattnet med tillsatt klor. Det fanns även några mindre pooler som innehöll det riktiga källvattnet men där var det istället rejält smutsigt.

Badbesöket avrundades med ett besök på deras café där barnen fick var sin glass och F & K delade på en bit cheesecake och varsin Espresso.

Färden har sedan gått 15 mil ut mot sydöns östkust och Kaikoura. Det mest intressanta på den färden var när vi kom fram till en av alla dessa broar i det här landet som bara har ett körfält och där man antingen har företräde eller ska vänta på mötande bil. Den här bron var några hundra meter lång och när vi kom fram såg vi att en annan bil framför oss körde in på en av brons mötesfickor och blev ståendes där. Från andra hållet kunde man se att något rörde sig extremt långsamt i riktning mot oss. Det gick knappt att se att den kom närmare.

Efter ett tag gick det att se att det var en traktor som var så bred att den fick köra i snigelfart för att hålla sig på den vägbana som fanns. Efter mer än tio minuter hade den tagit sig över hela bron och då såg vi det mest självklara av allt: framtill på traktorn hängde en skylt där det stod oversize.

I Kaikoura har det viktigaste varit att fundera över hur vi ska göra med den båtfärd som är målet med besöket här. Det handlar om att åka ut och se på valar som finns i vattnet här utanför stan.

Problemet är att den tur vi tänkt oss var fullbokad och att vi hade 07.15 och 12.45 att välja på.

Beslutet blev den senare turen så förmiddagen imorgon får vi lägga på att se lite annat innan det är dags för valsafari och förhoppningsvis även lite delfiner och albatrosser att få visa upp sig för oss.

2 thoughts on “Heta bad och oversize-fordon

  1. Hej
    Vi skall ta med er på Båstad Torekov vandring, så kan vi köpa frukt och grönsaker utmed vägen, och lägga pengar i plåtburk… kan dock inte garantera att vi får växel tillbaka
    Ingela

  2. Låter mysigt! Tänk att det hade räckt att åka till Båstad för att uppleva detta :-) Vi har förresten pratat om att ni borde åka hit, här finns jättemycket fina vandringsleder i fantastisk natur! KRAM!!!