I krokodilens käftar

Sista hela dagen i Sydney och Australien. Tidigt imorgon bitti är det flygdags igen när vi drar till Christchurch och Nya Zeeland.

Det är en regnig förmiddag och vi har inga bestämda planer för dagen mer än att vi måste packa ihop oss ännu en gång.

Som vi har skrivit tidigare så är Sydney en trevlig men ack så dyr stad.

Det är också påtagligt hur noggranna man är med alla typer av regler som ska efterföljas. Jag har aldrig, inte ens i Sverige, sett så många olika skyltar som informerar, uppmanar och direkt beordrar allmänheten till olika saker.

Det är en trygg plats att befinna sig på, inte minst med barn, och förutom att det är ett helt annat klimat än i Sverige så är det ändå mycket som är likt det vi är vana vid hemifrån. Men en dag som denna när det regnar frenetiskt så skulle det lika gärna kunna vara Sverige som är utanför fönstret.

Igår var vi på Wildlife Sydney som är ett zoo mitt i stan där det enbart finns djur som har sitt ursprung i Australien. En inomhusanläggningen där man vandrar förbi de olika djuren och som i samma byggnad även hyser Sydney Aquarium.

Det var en alldeles lagom lång stund det tog att ta sig igenom det hela. Flera av djuren var extremt sega och nästan apatiska. Det var inga skuttande kängurus vi såg. Istället sov dom eller kröp omkring i långsamt tempo och den enorma krokodilen gled omkring i sin alldeles för lilla bassäng. Det var bara när K dök upp som den vaknade och öppnade sina käftar:

P3072412 (640x478)

Koalorna som ju är extremt gulliga satt i sina träd och sov mest hela tiden:

P3072380 (640x480)

Vi har snart ätit upp all den mat vi köpte i söndags och har även börjat snylta lite på den mat som ligger på gratishyllorna på vandrarhemmet. Det är sånt som blivit över när andra åkt härifrån. Både bananer och äpplen gick från gratishyllan till vår hylla.

Det är dessutom så att vi inte kan ta med oss något som går att äta härifrån till Nya Zeeland. Ingenting som kan stoppas i munnen får föras in i vare sig Australien eller Nya Zeeland. Detta för att man inte vill få in smittor och annat som kan äventyra något.

Det vi också måste göra idag är att köpa en Pale Ale till K så att hon kan bli lite nostalgisk över en svunnen tid som student i Australien och F måste bara köpa ett bälte så att han inte tappar sin byxor…

2 thoughts on “I krokodilens käftar

  1. Kan ni inte smuggla med en koala hem? Den är ju inte ätbar! Eller?