Vi fortsätter att lalla runt i Nya Zeeland

Dom senaste två dagarna har vi tagit oss från östkusten, och Timaru i Canteburyregionen, inåt landet via Lake Tekapo och Omarama ner till Queenstown.

 


View Larger Map

 

Det är en sträcka på närmare 40 mil som till allra största delen går genom berg och dalar med helt galet vackra sjöar.

 

P3132538 (640x480)

 

 

P3132554 (640x480)

 

En del av sjöarna ligger med fördämningar för kraftverk och samlar upp vatten som kommer uppifrån glaciärerna och vattnet är turkost på ett nästan overkligt sätt.

 

P3132532 (640x359)

 

 

P3132551 (640x360)

 

 

P3132555 (640x359)

 

Själva bilkörningen går bra. Vägarna till Queenstown har som sagt gått via bergiga trakter men själva vägarna ligger till allra största delen väl avvägda i dalgångarna och slingervägarna från i lördags, när vi åkte ut till Akaroa, har i princip lyst med sin frånvaro.

 

P3142579 (640x359)

 

Tio mil innan Queenstown stannade vi till i en liten stad där dom sålde grönsaker och frukt från trakten till riktigt bra pris. Vi passade på att fylla upp med lite av varje. Bland annat färska majskolvar och pumpa som vi har grillat nu på kvällen.

Queenstown är, precis som reklamen om staden säger, den plats i Nya Zeeland där precis alla aktiviteter man kan tänka sig går att boka in. Det är bungyjump, båtturer i sakta mak eller i svindalde fart ner för någon flod, cykelturer, linbana uppför berget och en lång rad andra saker man kan tänka sig för att både koppla av och höja adrenalinet i kroppen till max.

Efter en dryg månad på resande fot så har vi kommit in i ett helt annat tempo. Vi har till exempel pratat om att tvätta vår smutstvätt i 3 dagar nu – imorgon kanske vi gör det.

Vi spelar spel, fikar, läser och lallar omkring på ett vis som vi aldrig gör annars. N har köpt garn idag för att kunna fingervirka och M har också lärt sig hur man gör. När vi åker bil så ritar dom lite, lyssnar på musik eller saga i sina iPhones och dagens 20 mil i bil gick nästan utan en enda protest och fråga om när vi skulle komma fram.

Husbilen fungerar bra som boplats. Eftersom vi bor på campingplatser hela tiden så lagar vi i princip all varm mat i de kök som finns där. Idag grillade vi lite kött tillsammans med dom majskolvar och den pumpa vi köpte på vägen. Vi unnade oss faktiskt också några glas vin till det som omväxling till det vatten som annars är basdrycken.

Imorgon ska vi åka linbanan uppför berget med mat i ryggsäcken och rejält med kläder på oss. Rapport om detta kommer säkert.

Comments are closed.