Sydney – trevligt men dyrt

Sydney är en trevlig stad på alla sätt, men det märks verkligen att vi har åkt från ett av de allra billigaste länderna att semestra i till ett av de dyraste. Skillnaden mellan Malaysia och Australien är enorm.

P3052261 (640x359)

P3052267 (640x360)

I måndags hade vi en superbra och solig dag på beachen. Vi tog en båt från Circular Quay, Wharf 3, till Manly Beach. En båttur på 30 minuter som dessutom var ett bra tillfälle att se hur stort Sydney är och dessutom ta många bra bilder av Operahuset och annat längs med kusten.

P3052291 (640x480)

Åter till det där med höga priser. Vid Manly Beach köpte vi en 50 cl Coca Cola-flaska till priset av $ 3,20 vilket motsvarar 23 kronor.
 
Senare på kvällen var vi ute och drack varsin öl samtidigt som barnen fick varsin skål med glass. Kostnad för detta $29 / 210 kronor. På samma ställe serverades dagens special, Lax med potatismos och grönsaksröra till priset av $34,95 / 250 kronor.

Ni förstår varför vi försöker laga mat i köket på vandrarhemmet där vi bor va?

På kvällen har vi även slitit lite på joggingskorna. F tog en runda längs med hamnen, förbi Operahuset och in i Royal Botanic Garden innan han vände tillbaka samma håll och rundade brofästet till Sydney Harbour Bridge. En runda på knappa 6 km.

K tog helt enkelt Sydney Harbour Bridge fram och tillbaka två gånger, vilket också var närmare 6 km.

Har vi förresten berättat att där vi bor, på The Rocks och YHA Hostel, är en historisk plats där de första europeiska immigranterna slog sig ner. Faktum är att vårt vandrarhem, som invigdes 2010, är byggt rakt ovanpå utgrävningar från de första bosättningarna. Allt detta ligger synligt längst ner och hur byggnaderna såg ut visualiseras på den nya byggnadens fasader.

Men bäst med vårt boende om ni frågar N och M är ändå våningssängen. Nu finns det bara en så de har systerligt bestämt sig för att dela enligt principen, varannan natt i överslafen.

Idag tisdag fick tjejerna bestämma vad vi skulle göra. Valet stod mellan djurparken Wildlife Sydney eller Royal Botanic Garden. Vi blev lite förvånade av deras beslut som de efter en lång överläggning meddelade skulle bli botaniska trädgården.

Det blev en lång promenad genom stan förbi Operahuset, där tjejerna räknade stegen i de långa trapporna, och genom botaniska trädgården där vi tog några pauser för att fika och för att vila i det gröna gräset.

P3062363 (640x359)

P3062366 (640x481)

Att det var långt känner vi alla nu när vi ligger i sofforna på vandrarhemmets gemensamma vardagsrum.

 

Comments are closed.