Första dagen på det andra husbilsäventyret

Vi kom fram till Tampa igår kväll efter 7 timmars flyg uppdelat på två flygningar och ägnade kvällen åt att äta lite och sedan slappa på hotellrummet där den fria uppkopplingen gjorde att vi kunde kontrollera vår ekonomi och uppdatera lite appar och annat skoj.

Det har varit en aningen hysterisk dag som började med att taxichauffören, som körde oss från hotellet i Tampa till biluthyrningsföretaget, undrade vad det var för ställe vi skulle till i den delen av stan. Det visade sig dock inte vara något fel på själva företaget även om hon undrade varför vi inte hämtade ut bilen redan igår som vi bokat. Vår information om detta hade inte gått fram med andra ord.

Efter genomgång av dokument och bil så var vårt första mål att åka till WallMart och köpa två bilstolar till barnen då det bara finns midjebälten i husbilen. Biluthyraren har slutat med att hyra ut dessa då det är olika regler som gäller runt om i landet.

Att finna ett WallMart visade sig inte vara så enkelt som vi trodde. Efter någon felkörning och koll på andra ställen så kom vi ändå fram till en och hittade vad vi ville ha även om den billigaste varianten inte fanns inne. Vi handlade även mat där som lastades in under tiden som bilstolarna surrades fast.

Vi kom inte så långt förrän N säger att hennes stol lutar och vi får köra in på en parkering och flytta henne så att hon nu sitter på sidan av bilen istället för bakåtvänt som M gör. Frid och fröjd i ungefär en halvminut när vår inhandlade frukt ramlar ner från skåpet som vi lagt den i. Stannar igen och K tror att F glömt stänga luckorna.

På väg ut från den här parkeringen så tar F en lite för snäv kurva och kommer för nära en skylt. Resultat: en repa på sidan av bilen som förhoppningsvis går att gnugga bort. I nästa kurva ramlar frukten ut igen och alla utom F skrattar hysteriskt. Den får ligga kvar i diskhon tills vi stannar någon timme senare…

Efter detta går färden söderut ut i Florida betydligt bättre. Till skillnad mot i Nya Zeeland så går färden här inte på några slingrande bergsvägar utan på tre- elle fyrfiliga motorvägar med en sedvanligt dålig amerikansk skyltning som bjuder in till felkörningar.

Vi passerar St Peterburg och siktar sedan in oss på vår första amerikanska campingplats i Sarasota. Eftersom vi inte förbokat blir vi ombedda att köra in på en parkering och invänta assistans. Denna assistans består av en man i en golfbil som hämtar K och köra henne dom hundra meter det är till receptionen. Hon blir sedan körd tillbaka och vi följer efter mannen i golfbilen som lotsar oss till vår plats innan han vinkar in oss exakt så som han vill att vi ska stå och gör en noggran genomgång av alla anslutningar av vatten, avlopp, el och antennuttag för kabel-tv.

Vi har ju varit vana vid en ganska avspänd stämning som husbilsfarare i NYZ, men här känner vi oss lite underlägsna kan man säga. Runt om oss står husbilar som är stora som stadsbussar och som är utrustade med platt-tv på 40 tum och det mesta som vi har hemma i vårt hus. Något kök att laga mat i, som vi kunde göra i NYZ, är det inte tal om här. Ska det lagas mat så sker det i bilen.

 

P4123904 (640x359)

Inte vår bil

 

 

P4123924 (640x360)

Vår bil…ser ni repan?

 

När vi väl var framme så var vi helt apatiska och gjorde inget på några timmar innan vi samlade kraft och gick iväg till poolområdet där den kvinnliga delen av familjen badade lite. Maten som sedan lagades var nog det bästa på hela dagen och nu ligger vi och myser i varsin sidensovsäck i överslafen samtidigt som barnen snarkar i sin säng där nere-

Imorgon är tanken att fortsätta söderut och tvärsöver till Floridas östkust där nästa stopp blir någonstans ner mot Key Largo.

2 thoughts on “Första dagen på det andra husbilsäventyret

  1. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN NORA!
    Hoppas du får en riktigt mysig dag.
    Kram Maja, David och Moster Hanna

  2. Grattiskramar till NORA på födelsedagen önskar vi dig
    Olivia,Samuel Magnus & Magdalena