Hey Manhattan – när blev du så stor?

Att gå är lite av grejen med att besöka Manhattan, men att det är så långa avstånd som det faktiskt handlar om hade vi förträngt från vårt besök för åtta år sedan. Med tanke på hur mycket av Manhattan vi såg den gången, huvudsakligen genom att just gå, så känns det som om vi gick större delen av dygnet de nio dagar vi var här den gången.

Det finns så enormt mycket att göra i den här stan och just nu känns det som om våra dagar den här gången är alldeles för få för att hinna med allt vi vill uppleva. Vi skulle nog behöva flytta hit ett tag helt enkelt…

Efter frukost så tog vi idag en taxi från hotellet på 52nd street ner till terminalen för Staten Island-färjan som går över just till den ön och dessutom är en helt gratis möjlighet att se Manhattans skyline och Frihetsgudinnan. Terminalen är numera en modern sådan jämfört med det ruckel som fanns 2004.

P4274297 (640x360)

En annan sak som är en milsvidd skillnad på är antalet människor som hajat grejen med denna gratisresa. För 8 år sedan var vi rätt så ensamma att som turister åka fram och tillbaka men nu var det en fullsatt båt åt båda hållen och möjligheten att ta bilder var något man fick armbåga sig fram för att göra.

 

Manhattan_panorama

Panoramabild – från New Jersey via Manhattan över till Brooklyn (klicka för att se den högupplöst).

 

Efter båtturen gick vi en bit in på Broad St och åt lunch innan vi promenerade vidare uppåt och passerade Wall street, Ground Zero, där de nya tornen nu början närma sig sin fulla höjd, och minnesplatsen för 9/11.

P4274339 (640x480)

P4264254 (480x640)

Sedan vidtog shopping med start på hysteriska 21th Century som ligger mittemot nyss nämnda Ground Zero. Efter en knapp timme därinne var det nästan, men bara nästan, skönt att komma ut igen. För den kalla vinden har idag inte alls gjort det speciellt skönt att vandra omkring här på Manhattan.

Vi tog oss i alla fall lite österut och följde Broadway in genom SoHo där det också blev det lite shopping i Converse-butiken. Känslan där var att 75 procent av alla kunder var svenskar och att dom köpte med sig Converse-skor hem till halva släkten.

P4274348 (640x479)

Vi tog efter detta en taxi hem till hotellet igen. Barnens mormor och morfar var lite hurtigare och gick hela vägen hem.

Imorgon fortsätter vandringen omkring på detta fantastiska ställe på jorden och en sak som är säker är att det inte kommer dröja 8 år innan vi åker tillbaka till New York och Manhattan igen.

 

Comments are closed.