The end is near…

En solig och alldeles underbar dag i New York håller på att övergå till kväll. Vi har idag först varit ute och sprungit i Central Park på förmiddagen. K, F och barnens mormor huttrade en aning på väg upp dit från hotellet på 52nd street, men väl igång så var det riktigt skönt tillsammans med alla andra som gick, cyklade, sprang eller bara satt och tog det lugnt. Morfar och barnen lekte i en av parkens alla lekplatser medan vi andra sprang. F passade på att testa sina nya pulsklocka från Garmin. K som fick sällskap av sin hurtiga mor sprang snabbare än någonsin.

P4284359 (640x480)

Ett kort stopp på hotellet gjorde oss redo att gå ut igen med mål korsningen 10th Avenue/30th Street där den första uppgången från vårt håll till The High Line finns. Vi korsade oss fram mellan avenyer och gator och någon stans kring 40:e gatan sprang vi på en härlig söndagsloppis i sann NY-anda på en tillfälligt avstängd gata.

P4294406 (640x481)

P4294406 (640x481)

Vi har skrivit lite om The High Line redan innan vi åkte, men för den som inte vet vad detta är så handlar det om ett promenadstråk som går från tionde till trettionde gatan upphöjt över marken på en gammal järnvägsbro som inte har använts på hur många år som helst. En ideell intresseförening som brunnit för denna har lyckats skrapa ihop pengar för att göra om detta till denna fantastiska park mellan alla husen på denna sträcka.

P4294429 (640x480)

P4294429 (640x480)

P4294429 (640x480)

P4294429 (640x480)

Sen, söndagen till ära så besökte vi också en kyrka, Limelight Marketplace på 6:e avenyn, kyrkobesöket bjöd dock inte på så mycket religiösa budskap men vi kände oss härligt upphöjda av den finfina shopping som denna gamla kyrka erbjöd!

P4294445 (481x640)

Därefter hade tjejerna fått nog, de tänkte inte gå en meter till. Det blev taxi till hotellet, skumbad för tjejerna och ytterligare varsin liten shoppingtur för F och K i närområdet medan tjejerna njöt av bad och lek på rummet.

Kvällen avslutades med god middag på hotellet och därefter har vi tryckt trökat och knölat ner grejer i väskorna, de gjorde vi så bra att den sista väskan inte ens blev full och extra väskan som K köpt kunde vi också packa ner.

Just den här nedpackningen är inte riktigt lika angenäm som de andra vi har ägnat oss åt de senaste månaderna då det faktiskt handlar om den sista inför hemresan sent på måndag kväll. Det är många dagar, platser och upplevelser som snart ska landa hemma igen och det kommer säkert att ta ett tag innan vi faktiskt har smält allt vi varit med om. Så om arbetskamrater, vänner, skol- och dagiskompisar tycker att vi har ett lite annorlunda beteende än innan så kommer det säkert att bli bra igen och vi ber om överseende med Dolph Lundgren-svenska, vår solbränna och en rad andra tecken som tyder på en period av rejäl avkoppling.

Innan det är dags att resa hemåt så ska vi klara av en sista dag på Manhattan tillsammans med barnens mormor och morfar. Tanken är att bege oss upp i Rockefeller Center (Top of the rocks) för att se Manhattan ovanifrån. Vi såg också att det är en historisk dag i New York under måndagen när det nya WTC-bygget Freedom Tower blir stans högsta byggnad och återupprättar det som raserades elfte september 2001.

One thought on “The end is near…

  1. Välkomna hem till Bollebygd igen. Vet speciellt en tjej som kommer bli överlycklig över att få återse Milla igen. Kram