Top of the Rock!

Den sista soliga dagen i New York så hade vi bestämt oss för att se Manhattan lite grann från ovan. För att göra detta valde vi inte, som så många andra gör, Empire State Building utan istället begav vi oss till 50th street och Rockefeller Center.

Biljetter köper man till en specifik kvart som man har på sig att gå in igenom entrédörren. Nåde den som försöker gå in innan klockan slagit vad som står på biljetten!

Väl inne så följer först en säkerhetskontroll som liknar den på flygplatserna och en väntan på att få ta någon av de snabba hissarna upp till våning 67. Väl däruppe så kan man fortsätta några våningar till med rulltrappa och vanlig trappa för att nå den högsta punkten på våning 70.

Utsikten däruppe är storartad och när vädret dessutom var så bra som vår dag däruppe så gör det inte saken sämre.

The rock - north view

Norrut mot Central Park (klicka för större format)

The rock - south view

Söderut mot Empire State Building (klicka för större format)

 

Barnens mormor och morfar hade ytterligare några dagar kvar av sin semester på Manhattan. För vår del var det alltså dags att säga adjö av både denna fantastiska stad och avsluta vår resa med flyg från JFK till London Heathrow och sedan den sista lilla biten till Landvetter.

När vi väl har samlat våra tankar lite så kommer vi att på något vis göra en mer samlad sammanfattning av vår resa. Just nu handlar det om att landa hemma igen och återgå till vardagen, men redan nu börjar det gå upp för oss mer och mer hur grymt mycket vi har varit med om och, inte minst, att allt har fungerat så bra som det ändå har gjort. När det "värsta" som skett på elva veckor är en längre väntan på flyget från Singapore till Sydney så är det inte så farligt…

Vi får se när och på vilket vis vi sammanfattar det hela. Det finns även vissa tankar på att göra något lite större av våra erfarenheter och upplevelser av vår resa. Men alldeles oavsett vad så har det varit mycket roligt med de kommentarer som har kommit till oss här på bloggen och på annat sätt under resans gång.

Tack så mycket så länge säger Fredric, Katrin, Nora och Milla som nu får somna i våra egna sängar igen. Lost in paradise!

2 thoughts on “Top of the Rock!

  1. Tack för att jag fick följa med er på er resa!
    Det har varit jättekul och inspirerande.Gissar att det är en rätt så stor omställning att komma hem till gamla Svedala…

  2. TACK för att vi fick följa med er på resan! Det har verkligen varit en superspännande tripp ni har varit ute på – jätteroligt att läsa om den!
    Välkomna hem igen!
    // Maria W